Харчування

На Масницю українці щодня протягом тижня частуватися варениками із сиром, млинцями зі сметаною, сирними запіканками тощо. Сходилися рідні, годилося просити один в одного прощення.

Як, читаючи популярну книгу про традиційну українську кухню, мешканці далекої Австралії можуть пізнавати нашу історію та культуру?

У традиційному харчуванні українців здавна сформувалася система постів (заборони вживання м'ясомолочної їжі), за дотриманням яких суворо стежили церква та громада.

Кутя – це ритуальна різдвяна страва. Її символічне значення було настільки сильним, що й самі свята в народі називали відповідно «Багата кутя» і «Голодна кутя». 

Святий вечір, Святвечір, Вілія, Багата кутя – передріздвяний вечір, який припадає на останній день Пилипівського посту, тому до свята готують виключно пісні страви.

Для українців сало є не лише цінним продуктом харчування, а й символом національної культури. Витоки такого шанобливого ставлення до сала слід шукати в історії нашого народу.

Підписатися на Харчування