Майстер-класи

Головним і найшанованішим атрибутом Великодня в українців була і залишається паска. Це – основний ритуальний хліб, що виготовляється тільки з дріжджового тіста і обов'язково береться на освячення до церкви.

Кутя - одна з найважливіших ритуальних страв українців. Класичний рецепт цієї обрядової каші передбачав використання зернових (пшениці або ячменю), меду, маку і горіхів. Виготовлення традиційної куті вимагає наступних дій.

Приготування українців до Великодня здавна супроводжувалися виготовленням ритуальних атрибутів – крашанок, писанок та пасок. Сьогодні я розкажу вам як власними руками розписати традиційну українську багатоколірну писанку.

Якщо ви зацікавились етнографією, рано чи пізно зрозумієте, що найбільш цікаві речі можна дізнатися не з книжок чи інтернету, а від самих носіїв народної культури, тобто сільських бабусь і дідусів.